Vandaag even een route door oost Groningen in de buurt van Sellingen.

Even wandelen door een gebied wat in de crisisjaren van de vorige eeuw goed op de schop ging. Dat was in de tijd van werkverschaffing, werklozen moesten toen nog wel wat voor hun geld doen. Uit alle delen van het land kwamen de werklozen met de schop op hun nek om de ruige landerijen om te spitten 1 meter diep, het loon een tientje of soms nog minder. De arbeiders zeiden wat een hel en de boeren en bazen vonden het een weldaad, de werklozen gingen s’maandags van huis voor een hele week van 50 werkuren stinkend naar de ontsmettingsmiddel middel lysol. Hun behuizing werd altijd grondig ontsmet. Eén van die barakken staat nog overeind zodat de wandelaar die er langs komt nog even kan zien hoe het was toen in die tijd. Na de werklozen werd het kamp gebruikt door de nazi’s voor de joden die daarna op een enkele reis Auschwitz gingen. Na de oorlog werden de foute Nederlanders in het kamp gehuisd. Zo was Kamp Sellingerbeetse een kamp met multifunctioneel gebruik geweest…

Deze route is een kilometer of 11 lang en is de moeite waard om te lopen het eerste bos is in deze periode een trail van paddestoelen, geweldig zoveel als er daar staan. Het kamp was op dit moment gesloten ivm Covid 19 eigenlijk ook een beetje oorlog maar dan tegen een vijand die niet te zien is. Neem lekker een thermosje koffie of thee mee met een paar broodjes en geniet van deze mooie route door oost Groningen…..

Startpunt van de route is Gasterij de Noordmee. Dennenweg 1A 9551 VJ. Sellingen

Groeten de Brookies