Uitwaaien op Vlieland was dit keer het motto, tas gepakt camera mee en gaan met die banaan richting Harlingen. Maar ja ik had even niet gedacht aan het mondkapje die je op moest hebben en dat anderhalf uur lang geen drinkerij aan boord en ook niets te kanen.

De veerboot naar Vlieland

Maar toen we op het eiland waren hebben we de tassen op de hotel kamer gedeponeerd om daarna het eiland te gaan verkennen.

De paarden op het strand even langs de waterkant laten lopen

En na even richting de vuurtoren zijn geweest en daar rustig richting de horizon te kijken en even genieten van het mooie uitzicht eerst bij lichte en toen bij zonsondergang.

De vuurtoren van Vlieland
De zonsondergang vanaf de plaats bij de vuurtoren

Na te hebben genoten van dit mooie uitzicht hadden we besloten om maar even een drankje en een plankje te doen op het terras, en daar was het inderdaad ook wel een lekker weertje voor.

Het terras van de Wadden in de hoofdstraat …

Na een paar lekkere biertjes en wijntjes en een snaaiplankje hadden we maar besloten om een hapje te gaan eten want het was zo maar even een lekkere lange dag bij de zee en dan krijg je altijd wel trek, om daarna richting het hotel te gaan ( Hotel Vlieland “is aan te raden ” ) om op 1 oor te gaan….

De Meeuw hoor je altijd als je vlak bij de zee bent…..

En dan maar de volgende morgen een fiets gehuurd om over het eiland te gaan fietsen en te verkennen wat er allemaal is op dit kleine Waddeneiland…..

De geus een boot voor over de zee te blazen met hoge snelheid om naar de zeehondjes te kijken….
Een vissersboot bezig om de buit binnen te halen

Na een rondje te hebben gefietst van enkele kilometers maar richting de haven gegaan om daar eens even te genieten van het uitzicht en de bootjes….

De zeilboten kwamen langzamerhand allemaal maar binnen want er begon een behoorlijke briesje op te komen….
En het seafood ligt voor het oprapen daar langs de havenkant op de wadden als je een beetje verstand van zaken hebt qua eten kun je lekker goedkoop een maaltje per dag binnenhalen……

Dan is ook zo weer voorbij met een paar daagjes op het eiland, en word het weer tijd om met de mondkapjes express weer richting Harlingen te gaan naar de realiteit van het normale bestaan. En zo hebben we weer mooie momenten gemaakt voor het geheugen om op te slaan voor
memories of life……..

Groeten De Brookies ………………………